Szibériai huskyk „üzemanyaga” | Eukanuba

Szibériai huskyk „üzemanyaga”

Tenyésztő neve: Stuart és Suzanne Alexander

Hol: Skócia és Svédország

A skóciai Stuart and Suzanne Alexander szibériai husky kutyákat tenyészt és képez ki. Ez a fajta kiváló munkakutya. Egyszerűen imádnak futni. Szánhúzó kutyaként testfelépítésük segíti őket a kitartó munkában, és akár napi 10.000 kalóriát is fogyasztanak.

Skóciában Suzanne és Stuart egész évben hámmal futtatják a kutyákat, és külföldre is viszik őket további gyakorlatra. Az utóbbi években három hónapra Svédországba mennek, ahol a hidegebb idő és a hóval borított talaj révén a kutyák sokkal nagyobb távokat tudnak megtenni.

– Az étrend kifejezetten fontos a mi kutyáink számára – mondja Suzanne. – Olyan nagy energiatartalmú táplálékra van szükségük, ami minőségi fehérjéket és zsírokat is tartalmaz.

A minőségi fehérje az izmok felépítésében vesz részt, kell ahhoz, hogy a kutyák ne veszítsenek izmot, és újjá tudják építeni igénybe vett izmaikat, míg a zsír gondoskodik az energiáról. A tenyésztők tapasztalata szerint ennek a két összetevőnek a megfelelő aránya nagyon fontos.

– Az évek során már több különböző márkát kipróbáltunk – mondja Suzanne. – Több különféle gondunk is akadt velük: volt, hogy az eledel minősége hullámzott kiszereléstől függően, de olyan is, hogy a kutyáink lefogytak. A szörnyű ügyfélszolgálatról nem is beszélve!

Miért váltottak EUKANUBA eledelre?

Az egyik svédországi út alkalmával észrevették, hogy több kutyának is túl laza a széklete. Úgy tűnt, az étrendjük nem tudta fedezni a magasabb energiaszükségletüket. Ezt a problémát Suzanne és Stuart mihamarabb orvosolni akarta.

Úgy döntöttek, kipróbálják a EUKANUBA Premium Performance tápot, és gyorsan kiderült, hogy remek döntést hoztak.

– Nagyon meg vagyunk elégedve vele  – magyarázza Suzanne – Egyenletes minőségű eledel, és pont ideális az összetevők fehérje-zsír aránya. Ez az étrend gondoskodik a kutyák izmairól, segít megőrizni a súlyukat, és a szükséges energiát is fedezi.

A házaspár a második telét tölti Svédországban, de a kutyáknak már nincs problémájuk a laza széklettel. Azóta már két új alom kiskutyának is csak EUKANUBA eledelt adtak, és a kölykök mind kicsattanak az egészségtől. – Eszünkbe sem jut másik kutyaeledelt választani.

A tenyésztők tippjei:

  • Igaz, hogy a szibériai husky csodálatos társ lehet, de nagyon sok mozgásra van szüksége, és mivel erős a vadászösztöne, csak nagyon magas kerítéssel körülvett elzárt területen lehet szabadon engedni.
  • Arra születtek, hogy fussanak, és imádják, ha hámba fogva tehetik ezt. Szívesen húznak nemcsak szánt, de bicikliféléket vagy rollert is, és örömmel futnak gazdájuk mellett is. Viszont azt fontos észben tartani, hogy melegebb időjárás esetén a huskyk nagyon könnyen túlmelegedhetnek.     
  • Igénylik azt is, hogy szellemileg lekössék őket, és mellettük szükség lesz egy nagyon jó porszívóra is!