Az egészséges táplálkozás hatása a szőrlabda-képződésre

A legtöbb macskaféle, akár vadon élnek, akár házicicák, jelentős időt töltenek a bundájuk tisztogatásával. Eközben lenyelnek szőrszálakat, melyek idővel összegyűlhetnek gyomrukban. Ha a szőrlabda nem tud továbbmozdulni a gyomorból, a macskák megpróbálják öklendezéssel eltávolítani.

Cicája eledelével segíthet neki megelőzni a szőrlabda-képződést, és emésztőrendszerének egészségét is megőrizheti.

A legtöbb macska élete során szembesül ezzel a problémával, de a hosszú szőrű fajták, illetve akik túlzásba viszik a tisztálkodást, kifejezetten hajlamosak a szőrlabda-képződésre. Náluk a gyakori kefélés segíthet csökkenteni a megemésztett szőrszálak mennyiségét, így mérsékelve a szőrlabda-képződés kockázatát is.

Emellett a speciális, szőrlabda-képződés csökkentésére kifejlesztett eledel is segíthet.

Miért fontos az étrend?

A cica eledelében található rostmennyiség gyakorlatilag meghatározza, mennyire könnyen tudnak elbánni a szőrlabdákkal. A megfelelő típusú rostok segítenek, hogy a szervezetbe került szőrszálak simán végighaladjanak az emésztőrendszeren, vagyis kevesebb esély van a szőrlabdák képződésére.

A minőségi, állati eredetű fehérje és zsír a cica bőrének és bundájának fontos tápanyagokról gondoskodik. Az egészséges bőr és szőrzet pedig csökkenti a vedlés mértékét, a tisztálkodás közbeni lenyelt szőrszálak mennyiségét, ezáltal a szőrlabda-képződést.

A EUKANUBA különleges, szőrlabda-képződést megelőző macskaeledele nagy mennyiségben tartalmaz cukorrépapépet, mely segít végigmozgatni a szőrszálakat a bélrendszerben, valamint minden más tápanyag és vitamin is megtalálható benne, mely a cica kiváló egészségi állapotához szükséges.

A szőrlabda-képződést megelőző macskaeledelünk 100%-ban teljes értékű és kiegyensúlyozott táplálkozást biztosít. Ezen kívül nem szükséges mást adnia cicájának. Sőt, más ételekkel keverve a szőrlabdák elleni tápot akár ronthat is az étrend hatékonyságán, mert felhígíthatja a szőrlabda-képződést gátló tápanyagokat.