Fehérje, zsírok és rostok – alaptápanyagok a cica jó egészségéhez

A polcokon rengeteg különféle cicaeledellel találkozhat, nehéz eldönteni, melyik a legjobb az ön cicájának.

Az alábbi tippekkel biztosra mehet, hogy cicája eledele a megfelelő mennyiséget tartalmazza a létfontosságú tápanyagokból.

Miért fontos a minőségi fehérje?

Nem minden fehérjeforrás egyenlő, ha a macskaeledelről van szó. A cicák húsevők, tehát olyan étrendre van szükségük, mely zsírban és olyan kulcsfontosságú tápanyagokban gazdag, melyek nem találhatók meg a növényi eredetű fehérjékben, például a szójában. A EUKANUBA cicatápok állati eredetű fehérjét tartalmaznak, melyek a cicák számára szükséges összes aminosavat tartalmazzák, így a taurint is. Ráadásul különleges finomítási eljárásaink és minőségbiztosítási tesztjeink révén csakis a legjobb minőségű, könnyen emészthető fehérjét használjuk, hogy a cicák minél többet tudjanak hasznosítani a termékeinkből.

Miért fontosak a zsírsavak?

A zsírsavak két fontos csoportra oszthatók: Omega-6 és Omega-3 zsírsavak. Az Omega-6 savak csirkében és kukoricában találhatók, és a bőr, valamint a bunda egészségének megőrzéséhez, és a megfelelő sejthártyaszerkezethez alapvető fontosságúak.

Az Omega-3 zsírsavak például a hallisztben találhatók meg. Több jótékony hatásuk mellett kimutatták, hogy részt vesznek a véralvadásban, és csökkentik a gyulladásokat. Minden EUKANUBA termék tartalmaz mind Omega-6, mind Omega-3 zsírsav-forrásokat.

Megfelelő rostbevitel

Kutatásaink bebizonyították, hogy a mérsékelten emészthető rostok, így a cukorrépapép, támogatja az emésztőrendszer egészségét. A rost megemészthető részét a bélbaktériumok lebontják, és rövidláncú zsírsavakat készítenek belőle, melyből a bél sejtjei energiát nyernek. A nem megemészthető rész pedig hozzájárul a normális széklethez.

Ha nagy arányban emészthető rostokat viszünk be csak a szervezetbe, az gondokat okoz, például felfúvódást, de az egyáltalán nem emészthető rostok sem jók (pl. a földimogyoróhéj), mert semmilyen tápanyagértékük nincs, és csak a széklet mennyiségét növelik.

A EUKANUBA minden termékében megtalálható a cukorrépapép, hogy gondoskodjon cicája problémamentes emésztéséről.